tiistai 26. helmikuuta 2008

Pankkitilin vuosikorot???

Mietitkö minne laittaisi pankkitilillesi tulleet vuosikorot?

Islamin mukaanhan korko on kielletty vahvasti. Muslimi ei saa pyytää korkoa tai maksaa korkoa. Vaikka itse rahallinen arvo on mitättömän pieni eli jokunen centti, on se tarkoituksessaan todella merkittävä Jumalan silmissä.

Olemme yhdistyksessä päättäneet, että tilillemme 155235-75456 voi maksaa harmittavaiset korkorahat ja me laitamme ne sitten kaikki yhdessä menemään Islamic Relief-hyväntekeväisyysjärjestölle.

Otamme korkorahoja vastaan maaliskuun loppuun asti, jonka jälkeen laitamme rahat eteen päin. Tästä "lahjoituksesta" emme odota palkkioita, koska korkoraha on meille muutenkin kiellettyä, mutta odotamme tämän puhdistavan "tuonpuoleisen tilimme".

"Jumala on sallinut kaupan ja kieltänyt koronkiskomisen" 2:275

2 kommenttia:

Arto kirjoitti...

Eihän pankin myöntämä korko säästöille ole "koronkiskontaa" vaan koron myöntämistä talletettua määrää kohden, joka puolestaan lujittaa pankin omaa vakavaraisuutta suhteessa sen toimintaan.

Puheenjohtaja kirjoitti...

Kiitos kommentista!
Islamin mukaan sekä koron kiskonta ja koron ottaminen ovat kiellettyjä. Koron ottaminen on samaa kuin koron hyväksyntä. Kenenkään ei pitäisi hyötyä toisen hädästä eli lainata rahaa korkealla korolla, kun muuta vaihtoehtoa ei ole.