tiistai 27. helmikuuta 2007

Yhdistysasiaa 22.2.07

Salamu alaikum!

Tällä kerralla käytiin vain hiukan yhdistysasiaa läpi ja keskityttiin uskonnolliseen puoleen. Puheenaiheena oli musliminaisen käytöstavoista jokunen kohta. Hyödyllistä tietoa ja muisteltavaa siis.

Yhdistysasiaa oli kirpputorista, joka oli 20.2.-26.2. Tavaraa saatiin kivasti, mutta aina voisi olla enemmän ja arvokkaampaa. Kirpputorisaldo oli kuitenkin voiton puolella, alhamdulillah.

Sulkapalloilun alkamisesta muistutettiin ja naisten ajan perään oli vielä saatu lapsille oma tunnin aika eli aika on siis sunnuntaisin klo 13.30-14.30 naisten sulkapallo ja 14.30-15.30 tyttöjen sähly. Paikkana siis Härkämäen palloiluhalli, rahjepolku 4. Olisi kiva tietää ketä sinne on tulossa, joten laittakaa vaikka sähköpostia tai tekstari aiemmin.
Omat mailat mukaan jos omistatte sellaisia!

Ensi torstaina taas jatketaan naisaiheesta ja hijabista inshaAllah. Toivottavasti on taas iso porukka koolla sitten!

sunnuntai 18. helmikuuta 2007

Yhdistysasiaa 15.2.07

Salamu alaikum!

Kokoonnuimme tavanomaisella joukolla. Kaksi "pikkusiskoa" tuli myös tutustumaan.

Puhuimme Härkämäen palloiluhallin vuokraamisesta ja toimintavastaava ehtikin jo varaamaan meille tämän kevään vakivuoron:
  • Paikka: Härkämäen palloiluhalli, rahjepolku 4
  • Aika: sunnuntaisin klo 13.30-15.00
  • Kausi: 4.3.-20.5.
  • Salivuokra: 5 euroa/tunti (yhdistys maksaa jäsenmaksuilla niin pitkälle kuin pystyy)

Aloitetaan siis sulkapallolla. Alkuverrytellään ja lopuksi voisi olla lihaskuntoilua yhteistuumin. Voidaan yhdessä sitten miettiä myöhemmin vaihdetaanko lajia vai miten hyödynnetään tuo meidän paikka ja aika.

Helmikuun ajan (sauva-)kävellään eri paikoissa. Nyt sunnuntaina 18.2. oltiin Ruissalossa ihastelemassa näkymiä.

Torstain tapaamiset ovat nyt siis uskontoaiheisia pääasiassa, koska sunnuntait menevät urheillessa. Jatketaan lukemista Profeetta (saws) Muhammedín vaimoista ja käännöksiä kirjasta "Ideal Muslimah". Oli puhetta että otettaisi myös Riyadus-salihiin rinnalle käännöksineen.

Kirppistavaraa saatiin kohtuullisesti. Meidän tavarat ovat siis myynnissä tiistaista 20.2.07 lähtien Linkki-kirppiksellä Pääskyvuoressa loosissa nro 74. Tavaraa voi tuoda lisää tämän viikon aikana, että saadaan hyvin tuottoa yhdistykselle. Hyvää tavaraa ovat lasten vaatteet, lelut, pelit jne. Paikka on meillä alkuun viikon. Jos menee hyvin kaupaksi voidaan jatkaa, mutta se vaatii sitten että on tavaraakin myynnissä. Ottakaa yhteyttä niin voidaan sopia toimituksista.

Isompaa kirpputoritapahtumaa varten on kyselty paikkaa, mutta ei tahdo kulttuurikeskus oikein olla myötämielinen. Se ei kuulema sovi heidän toimintaansa. Saimme pitkän yhdistys- ja tilalistan, mistä kaikkialta voisimme tilaa kysellä. Laitetaan tämä asia siis mietinnän ja tutkinnan alle.

Piristävää hiihtolomaa kaikille!

tiistai 13. helmikuuta 2007

Muistutusta ja muuta!

Salamu alaikum!

Muistuttelen teitä kirpputorihankkeestamme. Nyt torstaina 15.2. kirpputoritavarat pitäisi olla kansainvälisessä kohtaamispaikassa mukana. Seuraavana päivänä ne viedään sitten itse kirpputorille inshaAllah.

Muutaman jäsenen jäsenmaksu on vielä maksamatta, joten kohteliaimmin pyydän huolehtimaan siitä. Kiitos niille, jotka ovat maksaneet yhdistyshistorian ensimmäisen jäsenmaksunsa.

Toivottavasti saamme aktiviteetteja toteutettua. Liikuntasalit ovat näköjään tiukemman takana kuin kuviteltiin. Kun ei menisi koko kevät tässä suunnitellessa ja hakiessa sopivia paikkoja. Täytyy varmaan alkaa suunnitella varasuunnitelmia ulkoilma-aktiviteeteiksi, vai mitä sanotte?

  • Pitäisikö meidän aloittaa pulkkamäestä Hirvensalon laskettelumäessä tai avantouinnista :) Ei kun muslimiuikkarit esille ja avantoon!
  • Parkinkenttä olisi keskeiselläpaikalla, kenellä on luistimet hyvässä terässä?
  • Miten olis hiihtolenkki, jossain hiihtopaikalla...missä niitä olis?
  • Vanha kunnon kävelylenkki raittiissa talvisäässä...sauvat mukaan niille joilla on.

Urheilujen jälkeen sitten saunomaan ja/tai juomaan lämmintä kaakaota, päivällistäkin voitais tehdä yhdessä. Olisko ideaa naistenpäivässä? Ja moniko sinne pääsisi oikeasti? Ihanaa olis tietysti päästä talvileirille mökkeilemään, mutta saahan sitä suunnitella... Ideoida ja haaveilla aina saa...

torstai 8. helmikuuta 2007

8.2.07 Antia tältä illalta

Salamu alaikum!

Kokoonnuttiin tällä kertaa isommassa tilassa Kansainvälisessä kohtaamispaikassa. Paikalle oli tullut kiitettävät 6 siskoa. Joukossa oli myös uusi siskomme, joka oli ilo ja kunnia ottaa joukkoomme. Alhamdulillah - Luojalle kiitos, ettemme pelottaneet häntä heti alkuun.
  • Sulkapallovuoro varataan viikonlopuksi. Alkaen viikon päästä inshaAllah.
  • Yhdistyksen puhelin on toiminnassa, numero siis 044-2923268.
  • Kirpputoritavarat tuodaan ensi torstaiksi, jotka viedään seuraavana päivänä Pääskyvuoren kirpputorille inshaAllah. Tuotto on tarkoitus käyttää yhdistyksen hyväksi.
  • Muslimien omaa kirpputoria suunnitellaan huhtikuun alkuun kulttuurikeskuksen tiloihin. Tarkoitus olisi ilmoittaa kirppiksestä mm. moskeijalla. Kaikki halukkaat saavat tulla myymään pöytävuokraa vastaan (~2 euroa) ja myöskin tietysti ostamaan. Yhdistys myy myös kahvia ja leivonnaista kirppiksellä. Yhdistys saisi näin hiukan taas toimintavaroja. Tästä myöhemmin lisää!
  • Avustusten hakeminen jää näillä näkymin vuoden 2008 alkuun, koska hakuehdoissa vaaditaan että yhdistys on ollut toiminnassa yhden kalenterivuoden. Joten toiminta on alkuun vaatimatonta ja ehkä vaatii jäsenten omaa rahallista panosta.
  • Mökkeilystä puhuttiin innokkaasti, mutta tämä olisi ohjelmassa vasta kesällä joku viikonloppu. Ideoita ja ehdotuksia paikasta otetaan avosylin vastaan!

Lopuksi täytyy vielä kertoa jäsentilanteemme, eli varsinaisia jäseniä on tällä hetkellä 6 kpl ja kannatusjäseniä 2 kpl. Allahu Akbar!!! Lisää kaivataan ja joukkoon mahtuu kyllä! Rohkeasti mukaan tai tukemaan muita inshaAllah!

perjantai 2. helmikuuta 2007

Kokouksen antia 1.2.07

Salamu alaikum!

Kokoonnuttiin tänään taas samalla tutulla 4 naisen porukalla. Juteltiin kuulumisia, juotiin kahvia ja mietittiin yhdistyksen toimintaa. Saimme Kansainvälisestä kohtaamispaikasta isomman huoneen käyttöömme seuraavasta kerrasta lähtien inshaAllah. Nyt riittää tilat isommallekin naisporukalle, tulkaahan näyttäytymään ensi torstaina klo 18. Jos saamme ohjelman alkamaan jo ensi viikosta, siinä tapauksessa emme tapaa torstaina. Siitä ilmoitetaan sitten tarpeen tullen!

Käytiin läpi hiukan yhdistyksen organisointia:
- kaikki hallituksessa saivat yhdistyksen sähköpostitunnuksen, jotta pääsevät tarkistamaan postia yhdistyksen sähköpostista turunsuomalaisetmuslimisiskot@hotmail.com
- jäsenet luetteloidaan ylös kirjanpitoa varten.
- huomenna 2.2. menemme avaamaan yhdistykselle kännykkäliittymän, jolla saamme edistettyä islam tiedotusta Turussa. Puhelinnumero tulee myös luetteloon inshaAllah.
- kirpputoritavaraa kerätään edelleen 15.2. asti.
- suunnitellaan A4-ilmoitus yhdistyksestä, joka laitetaan yliopistonkadun Moskeijan seinälle ja Kansainvälisen kohtaamispaikan ilmoitustaululle.

Suunnittelimme myös ohjelmaa:
- kuntosalit ja jumpat jätettyämme suunnitelmista päätimme kysellä sulkapallovuoroja Liikuntapalvelukeskuksesta. Sulkapallon pelaaminen maksaisi klo 16 jälkeen 7€/tunti/kenttä 994-hallissa Karibia-kylpylän lähellä. Aloitetaan aluksi kuukauden mittaisella pelausjaksolla.
- sulkapallojakson jälkeen ajateltiin aloittaa kuukauden mittainen sauvakävelyjakso.
- suunniteltiin myös patikointiretkeä keväämmällä Kuhankuonoon mahdollisesti lasten kanssa, www.kuhankuono.fi

Avustuksista
- päätettiin hakea toiminta- ja liikunta-avustusta Turun kaupungilta. www.turku.fi/liikunta

Reippaillaan yhdessä ja erikseen!